We openen ons nu al naar de zesde dimensie van onze ziel. Welke processen brengt dat met zich mee?

Door Joke ElZiam Nootebos

energie - bewustzijn - dimensie - lichtlichaam.jpg
We krijgen niet alleen veel meer inzichten over onze schaduwkanten en een meer verruimd bewustzijn, maar openen nu ook in de zesde dimensie van een verruimd hart, Christuskracht en magische creatiekracht. Op dit hoger bewustzijnsniveau kunnen ook wonderen gebeuren omdat magie, creatiekracht, vertrouwen en liefdeskracht een grotere rol spelen!

Toch kunnen we tijdens het opengaan in de zesde dimensie van onze ziel ook nog terugzakken op de lagere levels van angst, onzekerheid, zorgen, verwarring of geestelijk overbelast raken door werkdruk of gepieker. Ook deze lagere energieën vergroten zich op aarde in de toekomst steeds meer uit. We zullen er als multidimensionale lichtwerkers nog een tijdje tussen in wipwappen en mogen opletten wat we in ons willen versterken; de oude matrix of de nieuwe.

We krijgen nooit meer garanties voor de toekomst nog houvast

Onze groei kunnen we aflezen aan dat we steeds minder houvast aan ons toekomstgevoel over de (belangrijke) dingen in ons leven kunnen hebben. We worden gepushed in de richting van een Overgave-gevoel, de touwtjes uit handen geven, Goddelijk Vertrouwen en met de dag leven want dat behoort bij het leven vanuit de zesde dimensie. Het is een heel ander soort leven en gaat over de grotere verbindingen, het Al en de Spirits die ons dragen en aansturen en waar wij tegenaan mogen leunen en onderdeel van zijn. Overgave aan de grotere al-omringende Creatiekracht dus. Zelfs al gaan onze keuzes en denkhoofd over belangrijke ik-zaken. Zelfs al kan er sprake zijn van veel kosten, naar een ander woongebied verhuizen of stoppen met (de oude manier) van werken... Het gaat niet meer over duwen en trekken daaraan vanuit het ikje.

Geen resultaatgebondenheid aan het stuur laten

We zetten onze stappen vanuit deze zes dimensionale trilling op geaarde, niet naïeve wijze, doen wat gedaan moet worden in het moment en laten los. Waarbij een bestendige uitkomst er nooit meer zijn in het nieuwe -hier en nu Paradijs- van de multidimensionale liefdeskinderen van de nieuwe aarde. Geen duidelijke zekerheden krijgen of afloop kennen over een keuze is aanvankelijk vaak heel eng. Zeker als er veel van afhangt. Dan zakken ons gevoel en mind weer terug naar de derde dimensie en krijgt lopen in niemandsland aan de hand van God, geen kans. We mogen eerst nog leren leven volgens de nieuwe wereld van overgave en vertrouwen en minder houvast zoeken bij ons ikje, de mind en bij resultaatgebonden aan het stuur willen staan.

Het is goed een doel, intentie of verlangen voor ogen te hebben en het tevens los te laten wat de uiteindelijke uitkomst zal zijn

Van binnen zullen we voortaan Vrij worden (eerste vorm van verlichting) en meestromen met de Goddelijke Stroom. Tenminste zolang we op de zesde dimensie kunnen blijven trillen en we ons niet naar beneden laten trekken door onze omgeving, onze emoties, gepieker of zorgen.

Lopen in niemandsland aan de hand van God vraagt om een bewuste mindset en brengt meer genieten

Het vraagt om een totaal andere instelling en enkele maanden tot jaren oefening en verdieping hierin. Als we krampachtig de rivier willen duwen zullen we zien dat het ons in deze tijdgeest, onze geestelijke en lichamelijke gezondheid gaat kosten en vooral zullen we steeds minder genieten.

Leven vanuit de ziel en zesde dimensie

De komende decennia zullen er steeds meer mensen bewust kiezen om vanuit het hogere subtiele gevoelsleven van de ziel en buik, te willen leven. Hun hoofd zal daaraan dienstbaar zijn.

Echter we moeten wel beseffen dat elke verdere stap op de weg van Overgave aan de grote Eenheid weer nieuwe lagen van angst aan kan boren waar we dan weer doorheen en tenslotte weer aan voorbij kunnen gaan. Zeker nu de familie-aura en onze onverwerkte verleden leven-emoties in onze cel-geschiedenis, ook naar voren komen kan dat heftig zijn. Door het donker heen ontstaat ons belichaamde licht en de nieuwe aarde(mens) reeds al. Het is een machtig en schitterend intern en extern transformatieproces, een groot Geschenk deze Geboorte, voor hen die het kunnen zien! Als we het herkennen zullen we er soepeler doorheen kunnen vallen. Het is waarom ik, Joke ElZiam Nootebos, deze tekst wil aanbieden.

Zo kan je verstand en de omgeving zeggen dat je wél chemo en bestraling moet doen maar van binnen voelt dat misschien helemaal niet goed en als een "nee"...

Eerst zul je moeten onderzoeken of die nee alleen van je kleine zelf is of ook groter, dus van je ziel en mogelijk ook van je ware Zelf. En als je dan toch besloten hebt voor alternatieve geneeswijze omdat de Nee van diepere lagen komt dan krijg je ook weer te maken met angsten als inwijdingsproef. Zoals als je pijn gaat voelen of zelfs doodsangsten... Zielelaag voor zielelaag ga je doorheen en soms tot aan het diepste om niet te resoneren op angst.

En wat als je je onderneming, je relatie of baan stopt... Wie ben je dan nog, welke identificaties mogen nog onthecht worden? En wat als het onthecht is, waar kun je dan nog van genieten? Kom je niet in armoede, zinloosheid en eenzaamheid terecht? De angst hiervoor zal net zolang doorgaan totdat je alles loslaat (in je piekerhoofd en buikgevoel) vanuit een dieper innerlijk weten, een diepere ziels- en ware Zelf niveau en een diepere drive met Overgave. Het is een heel proces dat je de tijd mag geven.

Zelfs het lichaam om aan te hechten kun je leren loslaten. Zeker als je verschillende keren de doodsangsten hebt kunnen toegelaten en ervaren. Je leert voelen dat -wie je bent- je eeuwige Ziel is die er is met of met of zonder lichaam en dat dat één is met de Bovenwereld, alle Spirits en Gaia. Dat je Alles Bent. Dat is je nieuwe "identificatie" maar nu zonder een ik-houvast. Dan ben je de angst voorbij. Maar ook ken je dan de Overgave en Vrede met de dood en met "dat alles mag gaan zoals bedoeld". En dat terwijl je midden op het speelveld van het leven blijft meespelen! Niets trekt zich terug. Daarna houd je je niet langer bezig met ziekte, verlies of pijn en richt je je op het Leven.

Wat nou als je helemaal niet meer stil staat bij je onzekerheid, zorg of ziekte?

In deze tijd mogen we alle angsten, onzekerheid en zorgen aangaan en onthechten en denken "wat nou als ik helemaal niet meer stil sta bij mijn onzekerheid, zorg of ziekte". Als ik alle identificatie daarmee loslaat en daarmee met mijn oude derde tot vijf dimensionale zelf"?
En geleidelijk aan duw en trekt je ik-oppasser minder aan het leven, aan je relaties of aan het belang van je keuze. Je komt op de hogere trillingen van de zesde dimensie. De trillingen van een stil hoofd en een buik vol vredigheid en van jezelf en anderen niet meer (ver)oordelen. Zien dat die anderen ook een bestaansrecht hebben waardoor je niet persé gelijk of een medestander hoeft te hebben, of begrepen hoeft te worden en je reactieve innerlijk kind minder conflicten of onderstromen maakt.

Je groter bewustzijn en hoger hart worden dan in de zesde dimensie van je ziel één met je innerlijk kind.

En je mannelijke (bijvoorbeeld mind-dominantie) en vrouwelijke houdingen (bijvoorbeeld terugtrekken, onzeker en maar niks zeggen) vinden elkaar vanuit Kracht, Hart en Heelheid. Je leert net zo gemakkelijk te spreken, je te uiten, duidelijk te zijn vanuit je innerlijke autoriteit en innerlijke autonomie als dat je je innerlijk "zielsveilig" voelt en stevig geaard terwijl ook je hoger geestelijke energie meedoet.

Gelijkgestemden en plekken met hogere frequenties zorgen ervoor dat je niet leeg loopt en je ziel voeding en spiegels genoeg krijgt voor de innerlijke groei en verdiepende rijpheid van je 6 dimensionale Zelf.

Op dit niveau van de verdieping zesde dimensie ga je op zoek naar een woon-werk omgeving met gelijkgestemden en met hogere frequenties want anders loop je leeg en krijgt je ziel geen adem, voeding nog spiegels genoeg. Er zullen in de nieuwe maatschappij Lichtwerkers-enclaves ontstaan waar ieder leeft vanuit hart, ziel en het invoelend en aanvoelend wij-gevoel waaraan de mind en de portemonnee ondergeschikt zijn. Plekken waar je kunt ademen, ontspannen en zakken in je lichaam. Groepen die wat doen voor de nieuwe samenleving en waaraan jij je krachten, gevoeligheid, praktische en zielskwaliteiten wél wilt geven. Waar meer natuur is zodat je ware Natuur zich wel bevindt. Waar je net zoveel kunt geven als ontvangen. Toch kun je ook hier nog steeds delen van je oude zelf en de twijfels tegenkomen. Maar weet dan wat je van meerwaarde vindt en welke gedachten je wel of niet wilt versterken in je!

Nu weet je hoe je vanuit de zesde dimensie van je ziel kunt leven

Maar ook de zesde dimensie kent 12 lagen van verdieping en ontwikkeling met terugvalmogelijkheden en inwijdingsproeven. Echter op de zesde dimensie zal de terugval waarschijnlijk niet langdurig zijn omdat je door iets groters in je wordt tegengewerkt in het vele denken over je zorgen en het krampachtig zoeken naar oplossingen. Ook het rondjes om jezelf draaien aangaande innerlijk onzekerheid en onveiligheid kost je op dit nieuwe niveau zoveel kracht en concentratie! Dan weet je dat er geen oplossing komt vanuit de ik-zorg om jou maar dat je die ik-kern mag loslaten om te vertrouwen op het groter Eenheidsliefdesveld waarin jij ook bestaat. Dat is ook hetzelfde als God en je Godsvonk en je Eenheid met Gaia ...

Advies ter ondersteuning en begeleiding

 


Auteursrechten
De auteursrechten op deze tekst zijn voorbehouden.

Volg ons op:

 Facebook  Youtube  Linkedin